Kalap: 3-7 cm átmérőjű. kezdetben domború, majd ellaposodik, gyakran púpos, széle sokáig begöngyölt. Színe élénksárga, esetleg okkerba hajló, a közepe néha vöröses barnás. A felülete többnyire csupasz, de lehet selymes, nemezes vagy finoman pikkelyes, szemcsés is.
Tönk: 5-10 cm hosszú, 0,7-1 cm vastag. Alakja karcsú, hengeres vagy kissé elvékonyodó, az alján általában görbül. Kénsárga színű, felülete szálas, rostos.
Lemezek, tráma: A tönkre szélesen vagy foggal ránőnek, ritkák és vastagok. Kénsárgák, kalapszínűek.
Hús: Vékony, sárga színű. Puha állagú.
Gallér: Nincs
Bocskora: Nincs
Tejnedv: Nincs
Illat: Világítógázra, propán-bután gázra szagú vagy "fingszagú".
Íz: Undorító íze van
Termőhely és idő: Szeptembertől novemberig, lomb- és fenyőerdőben növő, elég gyakori faj.
Legjellemzőbb tulajdonságai:
- Erős, undorító szag és íz
- Görbülő tönk
- Vékony termet
Megjegyzés: Jellegzetes szaga és színe alapján könnyen felismerhető.