A gombához még nincs fotó!
Egyéb elnevezések: | Népi elnevezések:Csirkeláb |
Egyéb latin nevek:
Család: Korallgombafélék
Család (latin): Ramariaceae
Ehetőség (étkezési érték): Feltételesen ehető: fiatalon ehető, az idősebb példányokat ajánlatos leforrázni és az ágvégeket levágni, mert hasmenést okozhatnak.
Kalap: Nincs kalapja. Termőteste 5-20 cm-es magas és 10-15 cm akár szélességet is elérhet. Rövid, tönkszerű, fehér színű alapból kiinduló, többszörösen, korallszerűen elágazó ágakkal. Az ágak hengeresek, többnyire felállók, tövük világossárga, a csúcs felé citromsárga színűek, idősebb korban okkerszínűre kifakulnak, az ágvégek szabálytalanul vagy 2-3 tompa csúcsban végződnek, világossárgák, okkersárgák.
Tönk: Nincs vagy csak egészen rövidke, ágacskákhoz hasonló színű.
Lemezek, tráma: Lemeze nincs. Termőrétege az ágak végén található.
Hús: Merev, törékeny, piszkosfehér.
Gallér: Nincs
Bocskora: Nincs
Tejnedv: Nincs
Illat: Szagtalan
Íz: Fiatalon jóízű, korosodva kesernyéssé válik.
Termőhely és idő: Júniustól októberig, savanyú talajú lomb- és fenyőerdők talaján növő, nem gyakori faj.
Spórája: Spórapora okkersárga
Legjellemzőbb tulajdonságai:
Hasonló fajok:
Megjegyzés: Hasonlít hozzá a gyengén mérgező cifra korallgomba és az ehető rózsás korallgomba.