- Látogató gombázó -
.

Pulykahús mustáros gombamártáson

Újszerű íz
Szerző:Modi
2013.10.23 07:50

Hozzávalók:
75 dkg pulykamell
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl tej
2-3 evőkanál mustár
1 teáskanál Erős Pista
2 evőkanál rum (sütő)
2 ek étkezési keményítő
1 ek szójaszósz
só, bors, gyömbér
Elkészítjük a pácot: a tejet, a mustárt, az Erős Pistát és a rumot összekeverjük, beleszórjuk a borsot ízlés szerint, illetve a gyömbért. Gyömbérből nem szabad sokat beletenni és őrölt gyömbérből egy csapott kiskanállal szoktam. A páclébe beleteszem az ujjnyi darabokra vágott pulykahúst és félreteszem egy-két órára. A pácba nem kell só!

A gombát apró darabokra vágjuk és félretesszük, a hagymát apró kockákra vágjuk, odatesszük dinsztelni kevés olajon. Amikor üvegesre pirult a hagyma, a pácolt húst belerakjuk a páclé nélkül és hagyjuk, hogy fehérre piruljon. Közben a gombát beleforgatjuk a pácba és miután megpirult a hús, ezt is beleöntjük a serpenyőbe, hogy együtt süljenek. Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk.

A keményítőt 1-1.5 dl hideg vízben feloldjuk, csomómentesen kieverjük. Amikor a hús és a gomba már puha, akkor a keményítős vizet, illetve a szójaszószt beleöntjük és hagyjuk, hogy egyet rottyanjon. Rizzsel, rizibizivel tálalhatjuk! Fontos, a sót a végén tegyük hozzá, ha szükséges, bár a legtöbb szójaszósz eleve sózott.