- Látogató gombázó -
.

Gombás tojástekercs

Finomság hétvégére, ha unod a rántottát
Szerző:Modi
2013.11.07 13:28

Hozzávalók:
15 dkg gomba (érdemes Júdásfülegombából készíteni)
10 dkg friss juhsajt, nagylyúkú reszelőn lereszelve
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
6 db tojás
3 db paradicsom
só, bors, bazsalikom (célszerű friss bazsalikomot használni)
olivaolaj
A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk a fokhagymanyomón, a júdásfüle gombát pici darabokra nyessük. Az olajon 15-20 perc alatt összepároljuk őket alacsony hőmérsékleten. A fedőt csak elővigyázatosan emelgessük, mert a gomba ugrálhat, fröcskölhet. Hozzáadjuk a juhsajtot és a tejszínt, elkeverjük, és még egy kicsit melegítjük, hogy a sajt megolvadjon. Amikor kész, félretesszük, mert majd ezzel a masszával fogjuk megtölteni a tojáslepényket.

A tojáslepényhez felverjük a hat tojást, és kevés sóval ízesítjük. Egy palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a tojás egy negyedét beleöntjük, gyorsan körbeforgatjuk a serpenyőben, és mintha csak palacsintát sütnénk, megsütjük mind a két oldalát. A kész tojáspalacsintákat a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük. A felkockázott, bazsalikommal, fűszeres olívaolajjal meghintett paradicsommal tálaljuk.