- Látogató gombázó -
.

Fülőkés sajtkrémes reggeli

Finom téli reggeli
Szerző:Modi
2013.11.07 13:44

Hozzávalók:
4 marék téli fülőke
30-40 dkg krémsajt
1 fej lilahagyma
3-4 teáskanál vaj
4 zsemle
só, bors
A hagymát apróra vágjuk, a téli fülőkét megtisztítjuk, tönkjét levágjuk (azt nem fogyasztjuk el). A kisebb kalapokat egyben hagyhatjuk, a nagyobbakat félbe, negyedbe vágjuk.

A vajat megolvasztjuk, majd nagy lángon 5-6 perc alatt megpároljuk a gombát. Az összes levét forraljuk el. Sózzuk, borsozzuk, kissé hagyjuk kihülni, majd összekeverjük a sajttal, lilahagymával. A zsemléket darabonként három szeletre vágjuk, megkenjük a gombás krémmel. 5-6 percre forró grill alá vagy előmelegített sütőbe tesszük, hogy egy kicsit megpiruljon.