- Látogató gombázó -
.

Gévafasírt mentás mártogatóssal

Előételnek! Bár úgysem tudod abbahagyni, amíg van!
Szerző:MoMaszter
2013.12.04 16:46

Hozzávalók:
2 tojás
1 db zsemle
1 közepes vöröshagyma
50-60 dkg gomba
1 ek. tönkölykorpa
1 dl tejföl
2 dl kefír
majonéz
só, bors, mentalevél, majoránna, citromfű
A vöröshagymát összevágom és üvegesre pirítom. A darálón durvára darált gombát rádobom, sózom, borsozom és megdinsztelem. A zsemlét korábban vízbe (vagy tejbe) áztatom. Amint a gomba megpárolódott összedolgozom a zsemlével, a tojásokkal és a tönkölybúzával. Teszek bele citromfüvet, majoránnát és apróra vágott mentát.

(A menta lehet friss, kertben szedett, de használhatunk erdőn-mezőn gombászás közben szedett fodormentát is a célra)

A masszából gombócokat formálunk, majd tönkölykorpába és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

A mentás mártogatóshoz az apróra vágott menta maradékát belekeverjük a tejföl, kefír, majonéz keverékébe. Enyhén sózzuk, borsot picit többet szórhatunk bele és összeturmixoljuk. Citrom levével ízesíthetjük.

A kisült fasírtgolyócskákat kenyérrel vagy magában fogyaszthatjuk, a mártogatósba mártogatva!