- Látogató gombázó -
.
Szerző:Admin
2014.03.31 12:38

Könyvajánlónkban elsőként Fődi Attila: "Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében" című könyvét szeretnénk bemutatni.

Aki a Facebook-on jártában-keltében megfordul a Magyar Gombász nyílt csoportban, ismerheti a szerzőt és hozzáértését. Jó szívvel ajánljuk szerzeményét!

A könyv szépen tematizálva épül fel, s így vezet be minket a gyógygombák világába a Corvin Kiadó gondozásában.

Közel negyven - többségében a Kárpát-medencében is előforduló - fajta részletes leírásával kezdődik az írás. Fajtánként rövid leírást találunk minden fajról, majd a szerző bemutatja nekünk a gomba élettani hatását, a felhasználható részeket, említést tesz az ajánlott napi adagokról, illetve kitér az adott gomba termeszthetőségére is. Szinte minden gombánál találunk rövid összefoglalót a gomba érdekességeiről, amik tovább színesítik a leírást.

A könyv következő szakasza a gyógygombák hatóanyagaival foglalkozik (ez főleg a szakemberek érdeklődésére tarthat számot), majd a laikusok felé való kikacsintásként a gyógyfőzetek készítéséről ír Fődi Attila, illetve megajándékoz minket egy kis receptgyűjteménnyel is. A könyvet egy magyarázó, idegen szavak gyűjteménye és az igen bőséges szakirodalom felsorolása zárja.

A "Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében" tehát olvasmányos, könnyen emészthető és közérthető módon kalauzol el minket ezen furcsa lények földjére. A könyv tetején látható kis 1-esből arra következtethetünk, hogy a könyv folytatása sem várat magára sokáig.

Illusztráció a könyvről:
Szerző: Fődi Attila
Címe: Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében (1.)
Ajánlott ár: 1450 Ft/15 Lei
Beszerezhető: A hazai forgalmazó a Lapker Zrt., azaz a könyv az újságárusoknál kapható. Ezen kívül a Filosz Könyvesboltban (Budapest, Oktogon tér 3.) is megvásárolható.
További részletek: www.fodiattila.hu