- Látogató gombázó -
.

Gévagomba mustármártással

Ha unod rántva...
Szerző:Admin
2014.04.22 10:15

Hozzávalók:
50 dkg gévagomba
1.5 ek. mustár
1 ek. vaj
1 ek. liszt
3 dl húsleves (akár kockából)
1 tojássárgája
1.5 dl kefír v. joghurt
Puha, friss gévagombából készíthetjük ezt a mennyei csemegét. Igazából más gombával is próbálkozhatunk, de ebből a fajból lesz az igazi csemege!

A húslevesnek lehetőleg hidegnek kell lenni a főzés megkezdésekor, tehát ha ezt is akkor készítjük, ezzel kezdjük és hűtsük ki egy kicsit!

A gombát kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. Vajon megpároljuk (kb. negyed óra alatt). Amikor kész, félrehúzzuk a tűzről és a lisztből vajon világos mártást készítünk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a húslevest és a mustárt. Visszatesszük melegedni, közben a kefirt (vagy joghurtot) elkeverjük a tojás sárgájával és ezt is hozzáöntjük. Kefir helyett használhatunk tejölt is, ez kissé lágyabbá teszi az ételt.

Első forrás után hozzákeverjük a gombához a mártást és kicsit összerottyantjuk. Ezzel kész is van!

Köretként főtt tésztát vagy burgonyakrokettet adhatunk hozzá!