- Látogató gombázó -
.

Savanyú rizses rókagombasaláta

Róka- vagy gerebengombából
Szerző:Mars3696
2014.10.05 11:18

Hozzávalók:
30-40 dkg gomba
merőkanálnyi rizs
1 ek. olaj
1 ek. ecet (lehet ízesített)
2 db csemege uborka
3 ek tejföl vagy aludttej
majonéz
só, bors
A gombát megtisztítod, majd felforrósított olajra dobod. Picit pirítod (kb. 1 perc), majd ráöntöd az ecetet, megsózod és lefedve, kis lángon párolod úgy 7-10 percig. Fontos, hogy ne süljön teljesen le, maradjon alatta lé!

A rizst majdnem teljesen megfőzöd. Közben a gombát kiszeded egy tálba, a megmaradt léhez pedig hozzákevered a tejfölt és megforralod picit. Sózhatod, ha nem elég sós.

A majdnem puhára főtt rizst leszűröd és beleöntöd ebbe a tejfölös szaftba, majd félrerakod, hogy felszívja az egészet, közben pedig megpuhuljon!

A megpuhult rizst a gombára öntöd, felkockázod a csemege uborkát és azt is ráöntöd. Őrölt borssal megszórod, majonézt nyomsz rá és összekevered!

Az összekevert cuccost beteszed a hűtőbe, hogy kihüljön!

Köretként, esetleg salátaként vagy önálló étekként fogyaszthatod! Jó étvágyat hozzá!