- Látogató gombázó -

Működéssel kapcsolatos kérdések

Oldallal kapcsolatos kérdések

A Gombazó.hu használatához kötelező regisztrálni?
Nem! Az alapvető adatokat regisztráció nélkül is láthatod! Érvényes tagsággal rendelkezők azonban minden információhoz hozzájutnak, amit a weboldal tartalmaz.
Miért érdemes regisztrálni?
Ha regisztráltál, akkor akár Vendég státusszal is tehetsz fel kérdést, olvasgathatod a fórumot, tölthetsz fel képet
Milyen státuszok vannak és milyen jogok tartoznak hozzájuk, milyen feltételekhez kötöttek?
StátuszJogosultságokFeltétel
LátogatóAlap információk használataNincs semmi feltétel. Minden bejelentkezés nélküli felhasználó Látogatónak minősül
VendégKérdésfeltételi, fórumolvasási és fotófeltöltési jogRegisztráció
TagFórum hozzászólási jog, teljes információhozzáférés, javaslat anyagokhozRendezett tagdíj
[ Részletek ]
SzerkesztőAnyagok szerkesztése, javasolt anyagok engedélyezéseLegalább fél évnyi tagság után lehet kérni a jogot: adminisztrátori engedély szükséges hozzá
ModerátorModerálási jogkörökLegalább egy évnyi szerkesztői státusz után kapható a jog: kérni nem lehet, adminisztrátori felkérés szükséges hozzá
AdminisztrátorTeljes moderálási jogkör minden felületenA jogot az oldal tulajdonosa adja ki; ő is kéri fel rá az illetőt
TulajdonosÖvé az oldalNem lehet rá jogot szerezni, csak az oldal megvásárlásásval
Hogyan tudok regisztrálni?
A jobb felső sarokban rákattintasz a "Regisztrálok" menüpontra és innen minden értelemszerű! Ügyelj a pontos kitöltésre; főleg a nicknév és az e-mail cím esetében! Ha elakadsz és nem sikerül a regisztrációd, akkor írj az adminisztrátoroknak:
Nagyon sok gombafajnál csak a magyar és latin név szerepel. Nem komolytalan ez így?
Nem. A feltöltés folyamatosan történik, de szeretnénk addig is helyet adni a kérdéseknek, illetve lehetőséget önjelölt feltöltőknek. Nem véletlenül ajándékoztuk meg egy évnyi tagdíj mentességgel azokat, akik az első percektől megtisztelnek minket jelenlétükkel, regisztrációjukkal. Tudjuk, hogy működő és építő közösség nélkül minden oldal elhal. Most az alapokat építjük.
Hány gombafaj adatai vannak jelenleg fent?
1212 faj adatait tároljuk jelenleg! Az összes megtalálható faj természetesen több, hiszen összekapcsoltuk a gyakorlatban használatos, de ekvivalens gombaneveket, illetve megtekinthetők a "népi nevek" is.
Hány gombafotó található jelenleg az oldalon?
157 gombafotó található jelenleg az oldalon!
Hány regisztrált felhasználója van az oldalnak?
Jelenleg 770 regisztrált felhasználónk van!
Hány tagja, szerkesztője, moderátora és adminisztrátora van jelenleg az oldalnak?
Ez üzleti titok.
Honnan szerzitek az információkat a gombákról?
Szakkönyvekből, weboldalakról és szaktanfolyamokon tanultakból. A források megjelölése egyedileg épp ezért nehéz. Mivel nem szeretnénk senki munkásságát semmibe venni, ezért a "Források" almenüpontban igyekszünk összegyűjteni mindazon könyvek címeit és weboldalak linkjeit, amelyeket felhasználtunk. Ez nem könnyű, mivel sok könyv fordítás és mi az eredetiből informálódtunk, illetve sok weboldal egyszerűen másolat (sokszor a forrás megjelölése nélkül). Nehéz kiigazodni, így mi inkább mindenkit megjelölünk, aztán a "boxot" rájuk bízzuk. :)